Ruime zege Chelsea met sterke invalbeurt Hazard, Everton speelt gelijk

Ruime zege Chelsea met sterke invalbeurt Hazard, Everton speelt gelijk

11-08-2018 20:50

Chelsea is zaterdag met een eenvoudige zege begonnen aan het Premier League-seizoen. De ploeg van de nieuwe manager Maurizio Sarri was met 3-0 te sterk op bezoek bij Huddersfield Town. Eden Hazard begon op de bank maar viel laat in de tweede helft wel in. Ook Laurent Depoitre kwam van de bank bij Huddersfield.

Huddersfield - Chelsea 0-3

Sarri had voor aanwinsten Kepa Arrizabalaga en Jorginho meteen een basisplaats ingeruimd. Huddersfield, met Terence Kongolo aan de aftrap, hield in het eerste half uur nog knap stand, maar daarna was het toch raak. Pedro bracht de bal na een prima actie bij Willian, die zijn man passeerde en de bal voorgaf richting de tweede paal. Daar stond N'Golo Kanté om binnen te werken.

Vier minuten later leek Huddersfield op gelijke hoogte te komen, maar spits Steve Mounie kopte de bal tegen de paal. Op slag van rust sloeg Chelsea opnieuw toe. Christopher Schindler probeerde Marcos Alonso met een ultieme tackle van scoren te houden, maar was te laat en dus ging de bal op de stip. Jorginho verzilverde het buitenkansje. Daarmee was het pleit beslecht. Eden Hazard viel in en was meteen belangrijk. Na een knappe actie van de Rode Duivel zorgde Pedro voor het slotakkoord.

Wolverhampton Wanderers - Everton 2-2

Everton heeft het seizoen niet kunnen starten met een overwinning. Op bezoek bij promovendus Wolverhampton Wanderers werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Miljoenenaankoop Richarlison liet zich wel meteen gelden. Everton kwam op voorsprong bij Wolverhampton door een goal van Richarlison. Wolverhampton kwam via een schitterende vrije trap van Ruben Neves op gelijke hoogte.

Richarlison leek Everton in de tweede helft de winst te bezorgen, maar tien minuten voor tijd zorgde Raul Jimenez voor een verdiende 2-2 einduitslag. 

Overige uitslagen:

Bournemouth 2-0 Cardiff

Fulham 0-2 Crystal Palace

Watford 2-0 Brighton