Venanzi kuist op na passage van Duchâtelet: De fans begrepen dat niet

Venanzi kuist op na passage van Duchâtelet: "De fans begrepen dat niet"

Gepubliceerd: zaterdag 11 augustus 2018 om 16:35za 11-08-2018 om 16:35

Standard lijkt weer helemaal terug van weggeweest. Het kende even een moeilijke periode, maar herleeft onder Bruno Venanzi. Sportief, maar ook financieel is alles weer positief.

"Toen ik Standard overnam, leed de club een verlies van zeven miljoen euro. Ik wist dat, ik had de boekhouding gezien", onthult Venanzi in Het Laatste Nieuws.

"Duchâtelet hield er een andere politiek op na. Hij was eigenaar van meerdere clubs, er zaten veel spelers in de kern, de loonlast was groot. We betaalden zelfs spelers die bij andere clubs actief waren. We moesten beslissingen nemen die niet populair waren", aldus de voorzitter van Standard..

"Ik denk bijvoorbeeld aan de verkoop van Anthony Knockaert (de publiekslieveling trok voor drie miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, red.) die slechts zes maanden bij ons speelde. De fans begrepen dat niet, maar zijn verkoop was noodzakelijk voor de financiën."

"We stonden er slecht voor, de licentie halen was op een bepaald moment niet evident. Zonder zijn verkoop waren we daar wellicht niet in geslaagd", aldus Venanzi.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws