Anderlecht-speler gokte ook op wedstrijden: ''Wist niet dat het verboden was''

Anderlecht-speler gokte ook op wedstrijden: ''Wist niet dat het verboden was''

11-08-2018 10:20
9

Olivier Deschacht was in 2016 betrokken in een gokschandaal. Deschacht zette zelfs in op matchen van Anderlecht en dat kwam hem uiteindelijk op een boete van 24.000 euro te staan. Knowledge Musona kwam er met een waarschuwing vanaf.

Musona, die deze zomer naar Anderlecht trok, werd in zijn periode bij KV Oostende ook op het matje geroepen. De Zimbabwaan was niet op de hoogte van de regels in ons land en gokte ook. Hij was destijds dan ook verrast dat hij zich moest komen verantwoorden in Brussel. Musona zegt zijn lesje wel te hebben geleerd.

''Ik heb daar spijt van. Maar eerlijk: ik wist niet dat het verboden was in België. Ik zag het heel veel anderen doen en dus maakte ik ook een gok­account aan. Ik zette in op basket- en voetbalmatchen, maar gelukkig nooit op wedstrijden van de Belgische competitie én nooit met een grotere inzet dan 10 euro. Tot ik telefoon kreeg dat ik naar Brussel moest voor een ondervraging'', onthult Musona in Het Nieuwsblad.

Hij was in shock, maar uiteindelijk liep het met een sisser af. ''Ik lichtte KVO meteen in en gelukkig koos de club mijn kant. Want na die oproep voor een ondervraging was ik in shock. Ik vroeg me af wat kon gebeuren: ontslag, een boete, een proces… Maar de politie was vriendelijk. Waarom had ik een account op mijn eigen naam gezet? Pure onwetendheid, hè. Maar ik heb mijn les ­geleerd.''