Schrijvers zorgt voor problemen bij Club: 'Vanaken is de pineut'

Schrijvers zorgt voor problemen bij Club: 'Vanaken is de pineut'

11-08-2018 08:54
17

Club Brugge won vrijdag met sprekend gemak van KV Kortrijk. Siebe Schrijvers mocht zijn basisdebuut maken met een doelpunt voor Club. Toch was het niet allemaal peis en vree.

Bij Het Nieuwsblad zag men toch wat problemen door de basisplek van Schrijvers. En dan vooral voor Hans Vanaken. 'Het bleek al met Refaelov: posteer een prima aanvallende middenvelder als tweede spits, en het stokt bij Vanaken. Ook bij de eerste basisplaats van Siebe Schrijvers pakte het zo uit. Die tekende voor een prachtig doelpunt, maar blijkt positioneel geen geschikte vervanger voor Wesley', klinkt het.

'Schrijvers was een dubbel verhaal. De lichtvoetige dribbelaar toonde zich vooral tijdens de tweede helft, maar zijn positiespel ging wel ten koste van het rendement van Hans Vanaken. En dat mag niet', geeft het dagblad aan.

'De Brugse dirigent was zoals verwacht de pineut. Deuren die Vanaken normaal gezien opent tegen een verdedigende tegenstrever, bleven daardoor gesloten. Het was Vanaken die zich wegcijferde voor het spel van Schrijvers, terwijl dat eigenlijk altijd omgekeerd moet zijn', aldus Het Nieuwsblad.