99 wedstrijden Santini, 48 keer gevierd: Hij is altijd een killer geweest

99 wedstrijden Santini, 48 keer gevierd: "Hij is altijd een killer geweest"

11-08-2018 07:33
4

Ivan Santini beleeft momenteel bijzonder mooie tijden. De Kroatische spits debuteerde bij RSCA met zes goals in twee wedstrijden. Zondag volgt zijn honderste wedstrijd in de Eerste Klasse, tegen Charleroi.

In 99 wedstrijden wist de 29-jarige Kroaat al 48 keer te scoren. "Hij is altijd een killer geweest", aldus Hein Vanhaezebrouck over Santini in Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck kent hem natuurlijk maar al te goed. Hij was de coach die hem aantrok bij KV Kortrijk. "We waren hem al lang op het spoor. Als jonge gast in Kroatië was hij veelbelovend, toen al wilden we hem binnenhalen, maar dat lukte niet - zelfs een bescheiden vraagprijs was te hoog voor KV Kortrijk. Pas toen Ivan op een zijspoor bij Freiburg belandde, konden we hem halen. (lacht) Een goeie zet, zo bleek."

Bij KVK was de spits ook steevast goed voor minstens vijftien doelpunten. "En ook bij Standard en Caen - een vergeten gat in een defensieve competitie - waren zijn cijfers uitstekend. Vandaar ook dat we vol voor Ivan gegaan zijn deze zomer, ook al is hij niet meer van de jongsten. Ach, hij is verre van versleten, hé. Zijn neus voor goals heeft hij nog steeds. En nu is hij rustiger geworden. Een gemiste controle brengt hem niet meer van slag", aldus Vanhaezebrouck.

Hij kon alvast niet beter debuteren bij paars-wit. "Hopelijk trekt hij de lijn van de voorbije weken door", voegt Vanhaezebrouck er nog aan toe.. "Weet je, er zullen sowieso wel eens mindere momenten volgen, maar ook dan blijft Ivan nuttig. Hij levert ongelofelijk veel defensief werk, wat belangrijk is voor de balans in het elftal", aldus de coach.