Venanzi glundert: Preud'homme was mijn fetisj-trainer

Venanzi glundert: "Preud'homme was mijn fetisj-trainer"

Gepubliceerd: zaterdag 11 augustus 2018 om 07:18za 11-08-2018 om 07:18

Standard is er deze zomer in geslaagd om Michel Preud'homme terug naar België te halen. Bruno Venanzi wilde de coach er dan ook absoluut bij. Dat onthult hij in Het Laatste Nieuws.

"Michel Preud'homme was mijn fetisj-trainer. Hij is een kind van de club. Hij heeft bakken ervaring - kijk naar zijn carrière als speler en als trainer. Preud'homme is iemand met heel veel charisma. Vanaf het moment dat ik voorzitter werd, wist ik dat ik Michel ooit als trainer wilde van Standard", zegt Venanzi.

Een makkelijke terugkeer werd het nier. "Michel laten terugkeren ging niet gemakkelijk. We spraken voor het eerst in september, maar toen maakte hij me duidelijk dat hij een sabbatjaar wilde nemen. Toen ik een paar maanden later hoorde dat het tóch mogelijk zou zijn, heb ik zijn komst voorbereid. In alle stilte. Ik reisde naar zijn huis in Bordeaux, gaf aan welke richting ik wilde uitgaan met de club en hoe ik de toekomst zag. Michel had dezelfde ideeën."

Sa Pinto
Standard had met Ricardo Sa Pinto echter nog een coach in huis. "In februari heb ik onze toenmalige trainer, Ricardo Sá Pinto, daarover ingelicht. Ook al was er - voor alle duidelijkheid - nog niks getekend met Preud'homme. Ricardo reageerde vrij rustig. Ik ben er niet om een coach of iemand anders een plezier te doen. Ik werk niet voor iemands carrière, wel voor Standard en voor de doelen die we moeten bereiken."

"Ik kan hem niets kwalijk nemen als ik naar de resultaten kijk. Hij werd tweede, won de beker en hij creëerde een goeie ambiance binnen de spelersgroep. Maar zijn gedrag... Dat heb ik hem wél verweten. Het was slecht voor het imago van de club én voor zijn eigen imago. Met Michel heb ik een andere band, de communicatie is anders en beter."

"Hij belt mij als er iets niet lukt, we horen mekaar bijna dagelijks. Onze relatie is top - al zijn we het zeker niet altijd eens. Die discussies verrijken ons. Wij begrijpen mekaar, hebben hetzelfde karakter. Ik ben fier en blij dat we Michel Preud'homme konden terughalen", aldus Venanzi.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws