Barcelona benoemt vier aanvoerders: Sergi Roberto nieuwe naam op het lijstje

Barcelona benoemt vier aanvoerders: Sergi Roberto nieuwe naam op het lijstje

10-08-2018 23:50
1

FC Barcelona heeft vrijdagmiddag zijn vier aanvoerders voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Lionel Messi neemt de karakteristieke rood-gele band over van Andrés Iniesta, maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Messi droeg de aanvoerdersband voor het eerst in 2015 en was sindsdien vice-aanvoerder achter Iniesta. De 34-jarige Spanjaard heeft deze zomer echter besloten om zijn geliefde Barcelona na zestien jaar in te ruilen voor het Japanse Vissel Kobe. Sergio Busquets is de nieuwe vice-aanvoerder in Camp Nou. De dertigjarige controleur was, net als Messi, in 2015 voor het eerst aanvoerder van de Catalanen en behoorde sindsdien al tot het vaste clubje met captains.

Datzelfde geldt voor Gerard Piqué, die dit seizoen de nummer drie is in de lijst. Sergi Roberto komt nieuw binnen op de vierde plek. De middenvelder annex rechtsback maakte in 2011 zijn debuut voor de hoofdmacht en vervangt Javier Mascherano op het lijstje met aanvoerders. De Argentijnse routinier maakte halverwege het vorige seizoen een transfer naar het Chinese Hebei Fortune.