Zuinig Man Utd wint seizoensopening, invaller Lukaku kan niet scoren

10-08-2018 22:52

Manchester United heeft de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen 2018/2019 winnend afgesloten. De nummer twee van het vorige seizoen had op het eigen Old Trafford bepaald geen eenvoudige avond tegen Leicester City, maar hield de punten in eigen huis.

Al na twee minuten spelen werd de eerste strafschop van het seizoen toegekend. Scheidsrechter Andre Marriner legde de bal op de stip na een knullige handsbal van Daniel Amartey en Paul Pogba schoot overtuigend binnen na een vreemde aanloop. De kampioen van 2016 herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. James Maddison kreeg een grote kans op 1-1, maar stuitte op David De Gea.

Leicester bleef lange tijd in de race en had een kwartier voor tijd kunnen scoren via Demarai Gray. De Gea bleek eveneens een sta-in-de-weg. De mannen van manager Jose Mourinho drukten in de slotfase door. De ingevallen Romelu Lukaku leek de wedstrijd te beslissen, maar doelman Kasper Schmeichel had een wonderbaarlijke save met zijn voet in huis.

De Deen moest tien minuten voor tijd echter alsnog capituleren: Luke Shaw maakte na een knappe individuele actie zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Jamie Vardy zorgde in de blessuretijd nog voor spanning met een rake kopbal, maar verder dan 2-1 kwamen The Foxes niet.