Nieuwelingen van Club Brugge maken gehakt van zwakke Kortrijkzanen

Nieuwelingen van Club Brugge maken gehakt van zwakke Kortrijkzanen

10-08-2018 22:19
9

Club Brugge heeft zonder al te veel moeite gewonnen van KV Kortrijk. In eigen huis waren de nieuwelingen Siebe Schrijvers en Arnaut Danjuma de grote uitblinkers bij Club. Het werd 3-0.

Veel beter kon de wedstrijd niet beginnen voor Club Brugge. Op het natte grasveld van Jan Breydel ging Danjuma met gemak voorbij de zwemmende Ouali. De vervanger van Limbombe zorgde voor een bom en verschalkte Thomas Kaminski in de verste hoek.

Kortrijk leek er niet uit geleerd te hebben, want nog geen zeven minuten voetballen stond het al 2-0 na een doelpunt van, jawel, Danjuma. Kortrijk verdedigde kinderlijk en werd er dan ook voor gestraft.

De Bruggelingen kende geen enkel probleem met de bezoekers. Het bleef geconcentreerd voetballen, Karlo Letica werd amper aan het werk gezet. Aan de andere kant moest Kaminski nog enkele keren ingrijpen.

Freewheelend Club Brugge
Ook in de tweede helft kon Kortrijk de thuisploeg helemaal niets in de weg leggen. Het werd een echte galawedstrijd voor Club Brugge, zeker nadat ook Siebe Schrijvers zijn eerste voor Club Brugge wist te scoren.

Voor Club Brugge was het niet meer van moeten, Kortrijk geloofde er ook niet meer in. De Bruggelingen kregen nog wel enkele kansjes, maar het bleef uiteindelijk 3-0 voor Blauw-Zwart.