Advocaat van Standard gaat in de aanval: Club Brugge mag dankbaar zijn

Advocaat van Standard gaat in de aanval: Club Brugge mag dankbaar zijn

Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 18:15vr 10-08-2018 om 18:15

Mehdi Carcela wordt voorlopig niet geschorst. Volgens de Pierre Locht, juridisch directeur van de Rouches, werd de indicatieve tabel niet goedgekeurd door de Pro League. De advocaat vroeg zelfs de vrijspraak voor Carcela.

Het Bondsparket en de Geschillencommissie baseren zich voor hun sancties op een indicatieve tabel die de verschillende overtredingen verdeelt in categoriëen. Op vraag van de Pro League werden de straffen dit seizoen verhoogd, maar dat was niet naar de zin van de profclubs.

De bondsprocureur verklaarde dat de indicatieve tabel goedgekeurd werd door de KBVB en de Pro League, maar Standard betwist dat. "Zo’n tabel moet gestemd worden op een algemene vergadering, zoals dat bij alle verenigingen het geval is", vertelde Pierre Locht volgens Het Laatste Nieuws.

"Dat is hier niet gebeurd. Ik vroeg het PV op, maar krijg ze niet. Omdat het Bondsparket zich baseert op een ongeldige indicatieve tabel, is de strafvordering niet ontvankelijk en moet Mehdi Carcela vrijgesproken worden."

De Geschillencommisie heeft daarom beslist om de uitspraak over de Standard-speler met een week uit te stellen zodat onderzocht kan worden of de indicatieve tabel werd goedgekeurd. Voor Wesley Moraes geldt hetzelfde

Lees ook: Gelukje voor Club Brugge: Wesley Moraes krijgt voorlopig geen schorsing

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws