Twijfelgeval voor fans, niet voor Vanhaezebrouck: Bekijk eens alle acties

Twijfelgeval voor fans, niet voor Vanhaezebrouck: "Bekijk eens alle acties"

10-08-2018 18:38
15

Pieter Gerkens stond de eerste twee wedstrijden van het seizoen opnieuw in de basis bij RSC Anderlecht. Sommige supporters twijfelen of Limburger het potentieel het om bij paars-wit te spelen, maar Hein Vanhaezebrouck is een onvoorwaardelijke voorstander.

"Je hebt voorstanders van Pieter en jongens die zich er vragen bij stellen. Maar je moet eens alle acties bekijken die hij maakt in een wedstrijd. Dat hij veel meters maakt, weet iedereen ondertussen. Maar hij zorgt ook voor defensief evenwicht door zijn arbeid. Als je met twee spitsen speelt, is dat ook nodig, ookal doet Santini eveneens heel veel meters", vertelde Vanhaezebrouck tijdens een persconferentie.

"Dimata doet er iets minder, maar hij doet veel meer sprintmeters. Hij doet dubbel zoveel sprintmeters dan alle anderen. Ze voelen elkaar goed aan. Dimata is de man van de diepgang, en heeft veel snelheid. Santini is de killer, maar ook de sterke spits. En Gerkens is uiteindelijk de slimme offensieve speler, die heel gepast loopacties maakt en op die manier ruimte creëert voor anderen", besloot Vanhaezebrouck.