Spajic, Ibrahimovic en Ingvartsen moesten Wesley helpen, Bondsparket plooit niet

Spajic, Ibrahimovic en Ingvartsen moesten Wesley helpen, Bondsparket plooit niet

10-08-2018 15:20
73

Club Brugge heeft er alles aan gedaan om de schorsing voor Wesley Moraes te verminderen. Het schakelde daarvoor de bekende advocaat Walver Van Steenbrugge in. Het Bondsparket was echter niet onder de indruk.

De Braziliaanse spits kreeg een straf van zes wedstrijden opgelegd. Veel te gortig, zo vindt men bij Club. "De strafmaat die door het Parket geëist wordt is disproportioneel omdat het hier niet om een elleboogstoot gaat, maar om een slaande beweging met de ellepijp", citeert Het Laatste Nieuws Van Steenbrugge.

"We hebben deze case ook chirurgisch laten analyseren door een specialist bewegingsstoornissen in Gent en die komt tot dezelfde conclusie. Het gaat hier om een achterwaartse beweging met de onderarm en niet met de elleboog. Wesley pleit schuldig, maar niet voor een elleboogstoot", klinkt het.

Voorbeelden
Club Brugge ging nog verder en bracht ook enkele voorbeelden naar voren. Onder andere Uros Spajic, Marcus Ingvartsen en Zlatan Ibrahimovic (die allen een mindere schorsing kregen) werden genoemd. "Alles in acht genomen vinden wij niet dat deze zware straf spoort met de realiteit. Niemand wordt graag gestraft voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Daarom vraag ik uw commissie om de straf terug te brengen tot maximaal drie speeldagen", pleit Van Steenbrugge.

Het Bondsparket was niet onder de indruk en bleef bij de zes speeldagen schorsing. ""Wij zijn van oordeel dat iedereen een tweede kans verdient, maar dit is de derde keer dat Wesley zich hier moet verantwoorden voor vergelijkbare feiten. Dit soort schandalige acties horen niet thuis op een voetbalveld. Wesley moet die zes weken schorsing beschouwen als een bewustmakingsproces", klinkt het bijzonder streng.

De definitieve schorsing weet Wesley later op de dag. Dan neemt de Beroepscommissie zijn beslissing.