De coëfficient: AA Gent en Racing Genk leveren al mooie bijdrage

  De coëfficient: AA Gent en Racing Genk leveren al mooie bijdrage

  Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 13:45vr 10-08-2018 om 13:45

  AA Gent én Racing Genk hebben donderdagavond hun plicht gedaan. Hun beide zeges tegen respectievelijk Bialystok en Lech Poznan zijn uitstekend voor de coëfficient. Standard deed met de 2-2 tegen Ajax ook al een kleinere duit in het zakje.

  In de voorrondes valt maar de helft van de punten te verdienen in vergelijking met de hoofdtoernooien: concreet betekent dat één punt voor een zege en een half puntje voor gelijkspel.

  Uiteraard heeft vooral Genk al goed gescoord met drie zeges en dus ook drie punten. AA Gent heeft één puntje gesprokkeld, Standard een half puntje. Aangezien Club Brugge rechtstreeks in de Champions League zit worden de vier punten die je krijgt voor deelname ook al meegeteld. Dat geeft voorlopig deze tabel op Kassiesa. 

  Merk op: België zit nu al op amper 0.900 punten van ons dramatische resultaat van vorig seizoen. De punten worden gedeeld door vijf, het aantal clubs dat we afvaardigen in Europa. De laatste kolom geeft aan hoeveel clubs er nog in de running zijn, in het geval van België dus allemaal. Voor Nederland, waar AZ al is uitgeschakeld en Feyenoord en Vitesse in de problemen zitten, ziet het er penibel uit.

  Plaats een reactie

  Riddlin +2415
  vrijdag 10 augustus 2018 om 13:59
  Was wel heel dramatisch vorig jaar precies. Minste uit de top 20, net onder Nederland
  Vind ik leuk
  camargue +3384
  vrijdag 10 augustus 2018 om 14:55
  Moeten zien dat we bij de top 10 kunnen blijven, dus aan alle ploegen welke Europees spelen: GA ERVOOR !
  Vind ik leuk
  vrijdag 10 augustus 2018 om 15:09
  De laatste Belgische finalist in een Europese campagne was Antwerp tegen Parma op Wembley in 93, zolang was het geleden. De jaren 70,80 en begin 90 waren toen andere tijden voor de Belgische clubs.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws