De coëfficient: AA Gent en Racing Genk leveren al mooie bijdrage

De coëfficient: AA Gent en Racing Genk leveren al mooie bijdrage

10-08-2018 13:45
2

AA Gent én Racing Genk hebben donderdagavond hun plicht gedaan. Hun beide zeges tegen respectievelijk Bialystok en Lech Poznan zijn uitstekend voor de coëfficient. Standard deed met de 2-2 tegen Ajax ook al een kleinere duit in het zakje.

In de voorrondes valt maar de helft van de punten te verdienen in vergelijking met de hoofdtoernooien: concreet betekent dat één punt voor een zege en een half puntje voor gelijkspel.

Uiteraard heeft vooral Genk al goed gescoord met drie zeges en dus ook drie punten. AA Gent heeft één puntje gesprokkeld, Standard een half puntje. Aangezien Club Brugge rechtstreeks in de Champions League zit worden de vier punten die je krijgt voor deelname ook al meegeteld. Dat geeft voorlopig deze tabel op Kassiesa. 

Merk op: België zit nu al op amper 0.900 punten van ons dramatische resultaat van vorig seizoen. De punten worden gedeeld door vijf, het aantal clubs dat we afvaardigen in Europa. De laatste kolom geeft aan hoeveel clubs er nog in de running zijn, in het geval van België dus allemaal. Voor Nederland, waar AZ al is uitgeschakeld en Feyenoord en Vitesse in de problemen zitten, ziet het er penibel uit.