UPDATE: 'Witte rook bij Club Brugge, Blauw-Zwart vindt akkoord in Spanje'

UPDATE: 'Witte rook bij Club Brugge, Blauw-Zwart vindt akkoord in Spanje'

11-08-2018 22:50
8

Bij Club Brugge lijkt er eindelijk een einde te komen aan de beslommeringen rond Tomas Pina. De 30-jarige Spanjaard moet er dik tegen zijn zin meetrainen, maar nu zou de oplossing er toch zijn. 

Het Laatste Nieuws weet dat er licht is aan het einde van deze tunnel. Na wekenlang onderhandelen is er eindelijk een akkoord gevonden tussen Club Brugge en Alaves. Club leende Pina vorig seizoen uit aan die club uit La Liga, hij kon er al snel een basisplaats verwerven.

Pina werd twee zomers binnengehaald als mogelijke vervanger voor Timmy Simons. Hij mocht meteen tekenen voor vier seizoenen, maar dat bleek al snel een grote vergissing. Hij kon Simons niet uit de ploeg spelen en werkte een anoniem seizoen af. Met een transfersom van drie miljoen euro werd het dus een dure miskoop voor Blauw-Zwart.

Update 11/08 22u50: Pina zal komend seizoen dan toch aan de slag gaan in Spanje. Alaves heeft een akkoord bereikt met Club Brugge.  "Pina was vorig seizoen erg belangrijk op het middenveld. Hij zal dit seizoen opnieuw van pas komen", bevestigde coach Abelardo Fernandez van Alaves. Pina zou maandag al opnieuw meetrainen met de Spaanse ploeg. De transfer wordt snel officieel aangekondigd, dat meldt Norte Expres.