Oostenrijkse supporters maken het te bont, grensrechter gaat naar de grond

  Oostenrijkse supporters maken het te bont, grensrechter gaat naar de grond

  Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 10:09vr 10-08-2018 om 10:09

  De Europa League-wedstrijd tussen het Oostenrijkse Sturm Graz en het Cypriotische AEK Larnaca heeft donderdagavond liefst twintig minuten stilgelegen. Aanhangers van de thuisploeg misdroegen zich en gooiden een blikje bier naar de Zweedse assistent-scheidsrechter Fredrik Klyver.

  Deze ging direct gestrekt naar de grond en liep een hoofdwond op. Nadat de grensrechter op het veld werd verzorgd en een tulband kreeg aangemeten, dirigeerde arbiter Mohammed Al-Hakim de spelers en technische staf naar binnen. Na een onderbreking van veertig minuten werd het slotkwartier uitgespeeld, met de vierde official als vervanger van de onfortuinlijke Klyver. De Cyprioten stonden met 0-2 voor en in die stand kwam geen verandering.

  Sportief directeur Günter Kreissl stond na afloop met zijn mond vol tanden. "De dader moet zo zwaar mogelijk bestraft worden. Dit levert onherstelbare imagoschade op voor ons", wordt hij geciteerd door BILD. Volgens de Duitse krant is de dader inmiddels geïdentificeerd op basis van videobeelden en aangehouden door de politie.

  Sturm Graz werd in de tweede Champions League-voorronde uitgeschakeld door Ajax. De winnaar van het tweeluik met AEK Larnaca neemt het in de laatste Europa League-voorronde op tegen Feyenoord of AS Trencin.

  Poll

  Hoe moet de UEFA dit zaakje aanpakken?

  (97 stemmen)

  Plaats een reactie

  TageMeister +5294
  vrijdag 10 augustus 2018 om 10:27
  zéér zwaar straffen !
  Vind ik leuk
  vrijdag 10 augustus 2018 om 13:49
  De club of de fan ???
  Vind ik leuk
  TageMeister +5294
  vrijdag 10 augustus 2018 om 14:09
  Beide !

  door clubs te straffen ga je een sociale controle krijgen
  Vind ik leuk
  vrijdag 10 augustus 2018 om 14:38
  Ik ben voorstander van de club niet te straffen als zij de dader kunnen kunnen identificeren en een minimum van 5 jaar stadionverbod voor zij die de daden gepleegd hebben + eventueel een geldboete en de eventuele kosten te betalen.
  Door de clubs te belonen denk ik dat de sociale controle verhoogd kan worden.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws