Clement na resem gemiste kansen: Wij moeten meer killers worden

Clement na resem gemiste kansen: "Wij moeten meer killers worden"

09-08-2018 23:15
3

Racing Genk won in de Europa League met 2-0 van Lech Poznan, maar dat had evengoed 5-0 kunnen zijn. Net als tegen STVV werden er te veel kansen gemist, zag ook Philippe Clement.

"Ik ben heel tevreden met wat de ploeg gebracht heeft", benadrukt de coach bij Sporza. "Zo vroeg op het seizoen blijven ze dit niveau bevestigen. We hebben heel veel kansen gecreëerd, wat niet zo evident is tegen Lech Poznan. Anderzijds moeten we nog meer killers worden en zakelijker zijn in het laatste deel van het veld."

"Aan pech of een goede doelman kan je niet veel doen, maar er zijn ook momenten dat we het gewoon beter moeten doen. We moeten die killersmentaliteit hebben in plaats van het te mooi te willen doen."

Genk kan nu bijna niet meer uitgeschakeld worden. "Als we de terugwedstrijd met dezelfde focus en dezelfde kwaliteit aanpakken, dan is dit een heel goede uitgangspositie. Maar als het daar 1-0 wordt, zit je heel dicht bij hetzelfde resultaat. Wij moeten naar daar gaan om een doelpunt te maken, dan wordt het een stuk moeilijker voor hen."