Clement na resem gemiste kansen: Wij moeten meer killers worden

Clement na resem gemiste kansen: "Wij moeten meer killers worden"

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 23:15do 09-08-2018 om 23:15

Racing Genk won in de Europa League met 2-0 van Lech Poznan, maar dat had evengoed 5-0 kunnen zijn. Net als tegen STVV werden er te veel kansen gemist, zag ook Philippe Clement.

"Ik ben heel tevreden met wat de ploeg gebracht heeft", benadrukt de coach bij Sporza. "Zo vroeg op het seizoen blijven ze dit niveau bevestigen. We hebben heel veel kansen gecreëerd, wat niet zo evident is tegen Lech Poznan. Anderzijds moeten we nog meer killers worden en zakelijker zijn in het laatste deel van het veld."

"Aan pech of een goede doelman kan je niet veel doen, maar er zijn ook momenten dat we het gewoon beter moeten doen. We moeten die killersmentaliteit hebben in plaats van het te mooi te willen doen."

Genk kan nu bijna niet meer uitgeschakeld worden. "Als we de terugwedstrijd met dezelfde focus en dezelfde kwaliteit aanpakken, dan is dit een heel goede uitgangspositie. Maar als het daar 1-0 wordt, zit je heel dicht bij hetzelfde resultaat. Wij moeten naar daar gaan om een doelpunt te maken, dan wordt het een stuk moeilijker voor hen."

Plaats een reactie

THOR4ever +2795
donderdag 9 augustus 2018 om 23:28
Misschien zijn beste spits eens laten spelen. God beware ons trouwens als die Ingvartsen uit de lappenmand komt geklauterd...
Vind ik leuk
freejazz +2097
vrijdag 10 augustus 2018 om 13:40
Ieder zijn eigen mening, maar volgens mij stond de best voetballende spits welk degelijk op het veld. Jij bedoelt waarschijnlijk Karelis, maar ik denk dat hij in dit systeem gaat te kort komen (zeker na zij blessure), wat ik persoonlijk ook wel jammer vind. En Ingvartsen, daar geloof ik echt nog wel in.
Vind ik leuk
wesleyvb +1220
zondag 12 augustus 2018 om 00:40
Als je efficient wil worden, moet je niet wachten dat de middenvelders al die goals en acties blijven maken! dan moet je zorgen voor een topspits, die de boel afwerkt ! nu maken ze uit 20 kansen 2 goals, die van middenvelders komen. dan maak je misschien 6 goals uit 20 kansen, met een goeie spits erbij!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws