AA Gent wint, maar Foket ziet gebreken: Voor verbetering vatbaar

AA Gent wint, maar Foket ziet gebreken: "Voor verbetering vatbaar"

09-08-2018 22:00
5

AA Gent heeft met 0-1 gewonnen van Jagiellonia Bialystok, een perfecte uitgangspositie dus. Dat vindt ook Thomas Foket, al speelde AA Gent verrevan een wereldmatch.

Bij Sporza geeft Foket zijn eerste reactie. "Ik denk dat het een perfect resultaat is, we hadden daarvoor getekend. Er is ruimte voor verbetering, want we hadden meer kunnen scoren als we rustiger aan de bal waren. Maar OK, het was heel warm en de tegenstander ging er honderd procent voor."

AA Gent moest toch even vrezen voor de tegenstander. "Ik denk dat we in de tweede helft wat slordiger waren, in de omschakeling én in balbezit. Ze konden kleine prikjes geven op de counter. Ze wachten daarop, het is geen ploeg die het spel maakt. Ze wachten op het foutje en breken dan uit."

AA Gent boekt zo zijn eerste officiële zege van het seizoen. "Dat doet deugd, dit geeft vertrouwen voor zondag (tegen Waasland-Beveren, red). Het is misschien wel goed dat we dan thuis spelen, met het publiek achter ons. We moeten gewoon deze lijn doortrekken."