David doet het opnieuw en brengt AA Gent in schitterende positie

09-08-2018 21:00
8

AA Gent is met 0-1 gaan winnen bij het Poolse Bialystok. Het liet enkele mooie kansen liggen, maar uiteindelijk kon Jonathan David opnieuw redding brengen.

De studiefase duurde lang in deze match, geen van beide clubs had in de eerste helft veel uitgespeelde kansen. Op het halfuur kon Dompé schieten op aangeven van Awoniyi, maar hij trapte overhaast voorlangs. Diezelfde Dompé trapte even later een goede corner voor Andrijasevic, die de bal helemaal verkeerd raakte. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd, maar had vaak problemen met de laatste pass. 0-0 bij de rust.

Net na de pauze had Awoniyi een grote kans op aangeven van Odjidja. Zijn vizier staat nog niet op scherp, want hij kopte niet binnen het kader. Chakvetadze werd in de tweede helft bedrijviger en versloeg doelman Keleman, maar verdediger Mitrovic redde zijn poging. Ook Dompé kon niet scoren, zijn vrijschop werd wel gered door die Kelemen.

Yves Vanderhaeghe ging nog voor de zege en bracht de jonge David in, die zaterdag nog scoorde tegen Zulte Waregem. Hij maakte opnieuw een frisse indruk. Bialystok ging nog op zoek naar een goaltje, maar een nochtans onzekere Coosemans hield de netten schoon. In de slotfase rolde er nog een appel uit de kast. David maakte op aangeven van Dompé opnieuw het verschil en bezorgt AA Gent een schitterende uitgangspositie. Dit mag niet meer mislopen in de Ghelamco Arena.