Barcelona bevestigt transfer van Mina voor 30 miljoen euro, ook Gomes vertrekt

Barcelona bevestigt transfer van Mina voor 30 miljoen euro, ook Gomes vertrekt

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 18:14do 09-08-2018 om 18:14

Het is officieel: Yerry Mina verruilt FC Barcelona voor Everton. De Catalaanse grootmacht ontvangt een forse transfersom uit Engeland: 30,25 miljoen euro.

Yerry Mina

Dat bevestigt Barcelona donderdag, enkele minuten voor het verstrijken van de Engelse transferdeadline. Everton maakt een basisbedrag van 30,25 euro over naar Camp Nou en heeft Barça nog eens 1,5 miljoen aan bonussen in het vooruitzicht gesteld.

De bevestiging uit Spanje markeert het einde van een lange periode vol geruchten rond Mina. De Colombiaanse verdediger speelde zich met drie WK-doelpunten voor Colombia deze zomer in de kijker. Ook Manchester United en Olympique Lyon hadden interesse.

Mina kwam niet voor in de plannen van Barça-trainer Ernesto Valverde. De 23-jarige Colombiaan maakte weinig indruk in zijn eerste halfjaar nadat hij overkwam van Palmeiras. In januari kostte Mina nog twaalf miljoen euro.

Andre Gomes

Donderdag werden ook al Yerry Mina en Bernard gepresenteerd als aanwinsten van de club uit Liverpool. Kort voor 18.00 uur maakte Barça donderdag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Everton over de tijdelijke transfer van Gomes. Na Mina en ook Lucas Digne is de Portugees de derde speler die de kampioen van Spanje deze zomer verruilt voor Everton.

Gomes speelt tot het einde van het huidige seizoen voor Everton. De club uit Liverpool maakt 2,25 miljoen euro over naar Barcelona voor de tijdelijke diensten van de middenvelder. Gomes kwam in 2016 over van Valencia, maar wist sindsdien geen vaste waarde te worden. Gomes is in totaal de vijfde zomerversterking van Everton, omdat ook Richarlison al tekende bij de Premier League-club. 

Plaats een reactie

woutersca +135
donderdag 9 augustus 2018 om 18:18
Hoe raar is dit.. 12,5 miljoen "waard zijn", half jaar niks presteren (heeft bijna niets gespeeld) en dan meer dan het dubbele waard zijn? Absurd, de weirelt es nor de kloewete!
Vind ik leuk
donderdag 9 augustus 2018 om 18:26
en André Gomes wordt een jaartje uitgeleend aan Everton
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws