Malinovsky: Ik heb mezelf nooit als een specialist beschouwd

Malinovsky: "Ik heb mezelf nooit als een specialist beschouwd"

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 10:07do 09-08-2018 om 10:07

"De perfecte vrijschop bestaat uit de helft kwaliteit en de helft vertrouwen", aldus Ruslan Malinovsky in Het Laatste Nieuws. De middenvelder van KRC Genk verbaast vriend en vijand met zijn feilloze vrije trappen, maar beschouwt zichzelf naar eigen zeggen niet als een specialist. 

Hij mag dan wel stilaan de status krijgen van vrijschopkoning, Malinovsky beschouwde vrije trappen niet als zijn wapen: "Ik heb mezelf nooit als een specialist beschouwd. In de jeugdopleiding bij Shakhtar was ik te schuchter om de stilstaande fases op te eisen. In mijn periode bij Luhansk scoorde ik een paar keer, maar het is pas vanaf mijn periode in Genk dat ik me er echt op toegelegd heb."

Tijdens zijn acht maanden durende revalidatie (Malinovsky scheurde in mei 2016 de voorste kruidband van zijn linkerknie, red.) won Malinovsky vijf kilo aan spiermassa. Een aanzienlijk deel daarvan situeert zich in zijn benen, wat resulteert in zijn vermogen om snoeihard schoten op doel af te vuren. Toch is dat volgens hem niet het geheim achter zijn vrijschoppen.

"Vorig seizoen trapte ik meer op kracht en vlogen mijn vrije trappen hoog over. Als je puur op kracht trapt, zul je zelden scoren. Trap je puur op souplesse, dan is elke vrijschop gekadreerd. Niet efficiënt, want zo verras je een doelman niet. Ik heb de beelden geanalyseerd en de conclusie was dat ik te recht op de bal stond. Ik heb mijn aanloop lichtjes aangepast en dat resulteert in een beter evenwicht tussen kracht en controle."

Mentale kracht
De mentale kracht is echter ook van tel. "De perfecte vrijschop bestaat volgens mij voor 50 percent uit kwaliteit en 50 percent uit vertrouwen. Een speler zonder zelfvertrouwen zal er nooit uit scoren. Het is ook een mentale kwestie. Je krijgt hooguit één of twee vrijschoppen in een wedstrijd die je rechtstreeks op doel kunt geven."

Of hij in het Europa League-duel met Lech Poznan opnieuw proeve van zijn kunnen zal geven, zien we donderdagavond om 20u. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zal Genk een overwinning boeken tegen Lech Poznan?

Ja
93%
Nee
7%
(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws