'Barcelona maakt zich zorgen: aantrekkelijke aanbiedingen voor Rakitic'

'Barcelona maakt zich zorgen: aantrekkelijke aanbiedingen voor Rakitic'

09-08-2018 07:50
9

FC Barcelona hoopt zich deze transferzomer nog te versterken met een middenvelder, maar moet zelf oppassen dat het Ivan Rakitic niet kwijtraakt. Paris Saint-Germain en AS Monaco hebben een bod neergelegd voor de WK-finalist.

Met dat nieuws pakt El Mundo Deportivo uit op de voorpagina. Rakitic heeft een gelimiteerde afkoopsom van 125 miljoen euro. Dat wordt in de huidige markt als betaalbaar gezien, zeker voor het puissant rijke PSG. De Franse kampioen probeerde tevergeefs om N'Golo Kanté over te nemen van Chelsea en heeft nu het vizier op de dertigjarige Kroaat gericht.

Ook Monaco heeft een goed gevulde bankrekening na de transfers van Kylian Mbappé (180 miljoen), Thomas Lemar (70 miljoen) en Fabinho (45 miljoen). Na de 4-0 afstraffing tegen PSG in de strijd om de Franse Supercup beseffen de Monegasken dat versterkingen noodzakelijk zijn. Het is evenwel de vraag of Rakitic open staat voor een vertrek uit Camp Nou, waar hij tot medio 2021 vastligt.

Barcelona zit in ieder geval niet te wachten op een transfer van de middenvelder, die de voorbije seizoenen een vaste waarde was. De Catalanen weten desondanks dat ze machteloos zijn als Rakitic ingaat op de economisch aantrekkelijke aanbiedingen.