Ging RSCA stevig in de fout? Ze zijn klaar voor een hoger niveau

Ging RSCA stevig in de fout? "Ze zijn klaar voor een hoger niveau"

08-08-2018 19:49
14

De voorbije maanden was er heel wat te doen om goede Belgische spelers. Een pak topclubs zochten naar goede voetbalbelgen. In de competitie lopen er nu twee rond. Twee doelmannen, zo oordeelt Wim De Coninck.

De analist is enorm onder de indruk van de prestaties van Thomas Kaminski en Davy Roef in de eerste weken van het nieuwe seizoen. "Er was twijfel of ze wel in de Eerste Llasse thuishoren, alle twee bezweken ze een beetje onder de druk bij Anderlecht. Maar Roef pakte op zijn eentje al twee keer een punt voor Waasland-Beveren en Kaminski miste dan wel zijn match tegen Anderlecht, maar op Antwerp hield hij Kortrijk miraculeus overeind", stelt de analist in Sport/Voetbalmagazine.

"Beiden bestendigen het sterke voorbije seizoen op een iets lager niveau en tonen dat ze klaar zijn voor een hoger niveau en dat er met een jonge doelman geduld moet worden geoefend. Maar bij Anderlecht is dat niet mogelijk. Dat ze heel veel werk zullen krijgen, is nu al zonneklaar. Kortrijk en Waasland-Beveren zullen niet meedoen voor een plaats in de linkerkolom en dan heb je een heel goeie keeper nodig om uit de miserie te blijven."