Club Brugge gaat in beroep: Straf voor Wesley is buiten proportie

Club Brugge gaat in beroep: "Straf voor Wesley is buiten proportie"

07-08-2018 20:30
71

Club Brugge is niet te spreken over de beslissing van de Geschillencommissie om Wesley Moraes zes weken te schorsen. De Braziliaan kreeg die opgelegd na een slag in het gezicht van een Moeskroen-verdediger. Ivan Leko reageerde op de website van Club Brugge.

"We hebben dit intern op Club besproken en we begrijpen dat de fout van dit weekend een rode kaart verdiende en dat een schorsing logisch is", zegt de Kroatische coach.

De straf vindt men bij Club echter veel te groot. "Een sanctie van 6 weken die hem samen met de match in Moeskroen voor bijna een kwart van de reguliere competitie uitsluit, is echter buiten proportie. We gaan dan ook zeker in beroep tegen deze beslissing", geeft hij aan.

"We hebben vanmorgen immers ook beelden gezien uit een andere hoek die aantonen dat Wesley met open hand met de armen zwaaide en daarna de speler van zich af duwde. Ik geloof dat hij niet de intentie had om de speler met zijn elleboog te kwetsen", klinkt het.

"Ondertussen doen we er op de club, samen met staf en spelers alles aan om Wesley de komende weken optimaal te begeleiden, zowel op als naast het terrein", besluit Leko.