'Chelsea kijkt verder dan Oblak en breekt keepersrecord voor verrassende doelman'

'Chelsea kijkt verder dan Oblak en breekt keepersrecord voor verrassende doelman'

07-08-2018 17:45
11

Chelsea heeft een nieuwe keeper gevonden, meldt Marca dinsdagmiddag. Volgens de invloedrijke Spaanse sportkrant gaan The Blues liefst tachtig miljoen euro betalen voor Kepa Arrizabalaga van Athletic Bilbao.

De 23-jarige sluitpost verlengde in januari zijn contract in Baskenland, maar heeft een afkoopsom van tachtig miljoen euro in zijn verbintenis staan. Real Madrid was lange tijd bezig met Kepa, maar wilde niet voldoen aan de vastgestelde transfersom. De Koninklijke heeft zijn vizier inmiddels verlegd naar Chelsea-doelman Thibaut Courtois, die pas weg mag wanneer The Blues een nieuwe keeper binnen hebben. Naar alle waarschijnlijkheid is het uitgerekend Kepa die de weg vrij moet maken voor de Belg.

Chelsea lijkt van plan om de deal snel af te ronden. Marca stelt dat Kepa een contract voor vijf seizoenen op Stamford Bridge kan ondertekenen. Manager Maurizio Sarri hoopt zijn nieuwe doelman naar verluidt op donderdag al mee te laten trainen en op zaterdag zijn debuut te laten maken tegen Huddersfield Town. Wanneer Chelsea daadwerkelijk de benodigde tachtig miljoen voor Kepa betaalt, heeft het de duurste keeper ter wereld in huis. Momenteel is die eer voorbehouden aan Liverpool-nieuweling Alisson.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Chelsea-voorzitter Roman Abramovich 100 miljoen euro wil uitgeven aan doelman Jan Oblak. De geruchten blijven alvast binnenstromen. De transfermarkt in Engeland sluit over een paar dagen, Chelsea zal dus snel moeten handelen om een vervanger voor Courtois binnen te halen. De Rode Duivel aast al een tijdje op een transfer naar Real Madrid.