'Arsenal-grootaandeelhouder wil alleenheerschappij en trekt de portemonnee'

'Arsenal-grootaandeelhouder wil alleenheerschappij en trekt de portemonnee'

Gepubliceerd: dinsdag 7 augustus 2018 om 16:45di 07-08-2018 om 16:45

Stan Kroenke wil meer zeggenschap bij Arsenal en heeft daar liefst 670 miljoen euro voor over, meldt de BBC dinsdagmiddag. De Amerikaanse miljardair heeft op dit moment al 67 procent van de Arsenal-aandelen in handen.

De 71-jarige grootaandeelhouder uit Missouri wil nu echter ook de resterende aandelen overnemen, die momenteel nog in handen zijn van Alisher Usmanov. Kroenkes bedrijf KSE stelt in een verklaring dat de overname noodzakelijk is om de ambities van Arsenal waar te maken. 'Wij zien graag dat de club stelselmatig meedoet in de strijd om de Premier League-titel en om de Champions League', wordt het bedrijf geciteerd door de BBC.

De Arsenal-fans zien grootschalige aandelenovername door Kroenke echter niet zitten. Een woordvoerder van de Arsenal Supporters' Trust spreekt van een droevige dag voor de club. "Waarschijnlijk wordt deze overname gefinancierd met geleend geld", stelt de bezorgde fan, die bovendien bang is dat de club vervreemdt van de eigen achterban. "Dit zal het einde betekenen van de inspraak die wij als supporters hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws