De Mos waarschuwt Ajax voor Standard: Een echte vechtmachine

De Mos waarschuwt Ajax voor Standard: "Een echte vechtmachine"

07-08-2018 14:38
6

AZ heeft tijdens het Europa League-debacle tegen FC Kairat exact laten zien hoe Ajax het níet moet doen tegen Standard. Dat zegt Aad de Mos in gesprek met NUsport. Dinsdagavond staat in de derde voorronde van de Champions League de eerste ontmoeting tussen de twee clubs op het programma. 

In Kazachstan verloor AZ met 2-0, waarna de ploeg van John van den Brom een week later vól op de aanval speelde in eigen huis. Gevolg: een dure tegentreffer en uitschakeling. "Ajax moet daar lering uit trekken", aldus De Mos. "Je kunt nu eenmaal niet altijd aanvallen en domineren, maar moet ook fases van de wedstrijd lezen. Dan moet je de boel dichtgooien."

Van Sturm Graz won Ajax in de vorige ronde met gemak. Die ploeg is echter onvergelijkbaar met Standard, weet de analist. "Standard is een echte vechtmachine en twee of drie klassen beter dan Sturm Graz. Met het publiek erachter in eigen huis spelen ze agressief en klappen ze er meteen op."

"Ze zijn veel sterker tegen grote ploegen, dus tegen Ajax zullen ze beter voor de dag komen dan wanneer ze zelf het spel moeten maken. Het gevaar ligt voor Ajax in de omschakeling en bij standaardsituaties."