Elleboog van Wesley is geen toeval: 'Hij is meer slachtoffer dan dader'

Elleboog van Wesley is geen toeval: 'Hij is meer slachtoffer dan dader'

07-08-2018 12:30
50

Wesley Moraes zal een tijdje niet te zien zijn bij Club Brugge. De Braziliaan maakte een slaande beweging en zou mogelijk zelfs acht weken schorsing krijgen. 'Volgens sportpsycholoog Jef Brouwers is Wesley meer slachtoffer dan dader', zo vertelt Het Nieuwsblad.

"Die managers rond hem zetten permanent druk", aldus Brouwers. "Dat zorgt voor spanningen, zeker bij een jongen van 21 jaar. En als hij ook nog eens op het veld op de huid wordt gezeten, uit zich dat dan in dit soort gedrag, zoals zondag tegen Moeskroen. Het is natuurlijk fout, maar binnen deze context perfect begrijpbaar."

"Je kwaad maken heeft geen enkele zin, daar heeft Leko gelijk in. Nu gaan roepen hoe dom hij is, zou het nog erger maken. Wesley vindt zichzelf al dom genoeg. Het is een hypothese, maar toen hij pas in de ploeg kwam, waren er wél problemen: spanningen in zijn hoofd. Vorig seizoen voelde hij zich al zekerder en bleven die reacties weg. Maar deze zomer zijn er weer al die beslommeringen met managers, voor wie het welzijn van de speler niet centraal staat."