'Manchester United zet alles op alles met ultieme aanbieding'

'Manchester United zet alles op alles met ultieme aanbieding'

07-08-2018 08:35
2

Manchester United heeft een ultiem bod uitgebracht op Toby Alderweireld. The Red Devils hebben Tottenham Hotspur te kennen gegeven niet verder te willen gaan dan veertig miljoen pond, omgerekend zo'n 44,5 miljoen euro.

Dat meldt The Mirror. Alderweireld is de gedroomde defensieve versterking van United, maar de rivaal ligt dwars. Hoewel het contract van de 29-jarige Rode Duivel volgende zomer afloopt, wil Tottenham ruim zestig miljoen euro voor hem ontvangen. Er is weliswaar een optie om zijn verbintenis met een jaar te verlengen, maar dat activeert ook een transferclausule van 28 miljoen.

Het is de vraag of United daar op wil wachten, mocht er nu geen akkoord worden bereikt. Manager José Mourinho heeft een lijstje met alternatieven ingediend bij de clubleiding. Zo nam de club al contact op met Jerome Boateng van Bayern München, die ook in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain. Eerder maakte BILD al gewag van de interesse in de Duitse international.

Alderweireld blijft twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt in de Premier League echter topprioriteit. Het feit dat de Rode Duivel weigert te verlengen, geeft United de hoop dat Tottenham alsnog overstag gaat. Harry Maguire lijkt niet meer in beeld, nadat Leicester City heeft aangegeven dat hij niet te koop is.