'Dendoncker drijft Coucke op de kast, geen toptransfer van 20 miljoen'

'Dendoncker drijft Coucke op de kast, geen toptransfer van 20 miljoen'

07-08-2018 07:12
14

Leander Dendoncker is nog altijd niet weg bij Anderlecht. De tijd begint te dringen, maar een voorstel van Olympique Marseille werd wel naar de prullenmand verwezen.

Het Nieuwsblad weet dat die club een bod van 19,6 miljoen euro heeft gedaan op Dendoncker. Achter die constructie zat echter Doyen Sports, een investeringsfonds opgericht door makelaar Jorge Mendes. Dat bureau omzeilt de regels rond Third Party Ownership door 'leningen' aan te bieden aan enorme rentes.

De entourage van Dendoncker wilde niet betrokken worden in maffiapraktijken, zoals ze het zelf noemen. Doyen Sports dwong spelers in het verleden al tot transfers. Dendoncker wil niet dat hij een speelbal wordt van dat fonds en gaat op zoek naar een andere ploeg die hem wil overnemen. Voorzitter Marc Coucke is teleurgesteld, want de verkoop van Dendoncker is al opgenomen in de begroting.

Makelaar Christophe Henrotay zou nog altijd onderhandelen met Crystal Palace, maar die club wil maar gaan tot 15 miljoen euro. Bovendien sluit de Engelse transfermarkt donderdag al en dringt de tijd dus.