Update: 'Ongehoorzame Kovacic op weg naar Premier League'

Update: 'Ongehoorzame Kovacic op weg naar Premier League'

07-08-2018 13:45
9

Real Madrid-middenvelder Mateo Kovacic gaat in staking, meldt het doorgaans goed geïnformeerde Marca maandagavond. De 24-jarige Kroaat heeft zijn zinnen gezet op een transfer, maar mag van de club niet vertrekken.

Volgens Marca heeft er maandagavond op het trainingscomplex van De Koninklijke een onderhoud plaatsgevonden tussen het kamp-Kovacic en de clubleiding. De Kroaat kon blijkbaar niet leven met de uitkomst van het gesprek en weigert voorlopig om deel te nemen aan de trainingen.

Kovacic komt naar zijn smaak te weinig aan spelen toe in de Spaanse hoofdstad. Naar verluidt heeft hij al drie keer een transferverzoek ingediend bij de directie en Lopetegui, maar de regerend Champions League-winnaar wil Kovacic, bankzitter tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië, graag behouden.

De in Oostenrijk geboren Kroaat heeft er drie seizoenen op zitten in dienst van Real Madrid. Kovacic zag zijn club drie keer achter elkaar de Champions League winnen, maar zat tijdens de finales van 2017 en 2018 negentig minuten op de bank. Zijn contract in het Estadio Santiago Bernabeu loopt nog door tot medio 2021.

Update: Volgens hetzelfde Marca is Kovacic onderweg naar de Premier League. Chelsea zou met Real Madrid een akkoord hebben bereikt over de verhuur van de Kroaat. Mogelijk wordt de deal dinsdag al bekend gemaakt. Kovacic kwam ter sprake tijdens de gesprek tussen The Blues en De Koninklijke over Thibaut Courtois. De Belgische goalie wil dolgraag naar Madrid verkassen en meldde zich deze week niet op de training in Londen.