Standard moet tweetal niet vrezen, Ajax-coach baalt door afwezigheid

Standard moet tweetal niet vrezen, Ajax-coach baalt door afwezigheid

06-08-2018 19:47
4

Erik ten Hag mist Kasper Dolberg en Siem de Jong in de heenwedstrijd tegen Standard. Het Ajax-tweetal is nog niet fit genoeg om dinsdag in actie te komen. 

Dolberg kampt met een blessure en moet het uitduel met de Rouches dus aan zich voorbij laten gaan. Of Ten Hag zich zorgen maakt? "Zorgen is een groot woord. Ik vind het vooral vervelend voor hem", zegt de Ajax-trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Als je een half jaar min of meer gemist hebt, al kon hij gelukkig wel mee naar het WK, is het een doodzonde wat hem nu overkomen is. Dan loop je achter de feiten aan."

"Ik hoop dat hij zo snel mogelijk kan aansluiten, want we hebben hem nodig. Hij wil er zelf graag bij zijn. Dit is ontzettend frustrerend voor een speler", aldus Ten Hag.

De Jong niet wedstrijdfit
De Jong behoort eveneens niet tot de selectie voor het eerste duel met Standard. De routinier is niet geblesseerd, maar ook niet wedstrijdfit, aldus Ten Hag. De oefenmeester ziet dan ook liever dat De Jong deze week in Nederland blijft om helemaal fit te worden. 

Standard Luik - Ajax begint dinsdagavond om 20.00 uur.