OFFICIEEL: Leicester neemt Mahrez-opvolger voor 14 miljoen euro over van Monaco

OFFICIEEL: Leicester neemt Mahrez-opvolger voor 14 miljoen euro over van Monaco

Gepubliceerd: zondag 5 augustus 2018 om 20:43zo 05-08-2018 om 20:43

Leicester City heeft één week voor de Premier League-start beet: Rachid Ghezzal komt over van AS Monaco. De Algerijnse aanvaller is de opvolger van Riyad Mahrez.

Leicester en Monaco bevestigen de transfer zondagavond via de officiële kanalen. Leicester was na de recordtransfer van Mahrez (68 miljoen euro) op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten. Die zoektocht leidde aanvankelijk naar Alireza Jahanbakhsh, maar de Iraniër besloot AZ te verruilen voor Brighton & Hove Albion.

De keuze is uiteindelijk gevallen op Ghezzal. "Ik ben heel blij hier te zijn. Ik ken de coach (Claude Puel, red.) van Lyon en Leicester is een mooie en ambitieuze club. We hebben veel goede spelers en ik hoop dat we er een mooie seizoen van kunnen maken", reageert hij.

De 26-jarige vleugelspeler heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract en is na Jonny Evans, James Maddison, Ricardo Pereira en Danny Ward de vijfde zomeraankoop. Ghezzal doorliep de jeugdopleiding van Olympique Lyon en maakte een jaar geleden de overstap naar Monaco.

Leicester doet geen mededelingen over de transfersom, maar met de deal zou veertien miljoen euro gemoeid zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws