'Nieuwe Iniesta' dient zich aan bij Barcelona: 'Nu al een echte persoonlijkheid'

'Nieuwe Iniesta' dient zich aan bij Barcelona: 'Nu al een echte persoonlijkheid'

05-08-2018 09:21
2

FC Barcelona heeft de opvolger voor de vertrokken Andrés Iniesta al in huis, denken AC Milan-trainer Gennaro Gattuso en oud-spits Daniele Massaro. De twee Italianen waren onder de indruk van de achttienjarige Ricard Puig.

De kleine Catalaanse middenvelder speelde een helft mee tijdens de verloren oefenwedstrijd tegen AC Milan. "Hij was spectaculair goed. Ik vind het fascinerend om te zien hoe iemand met zo'n jongensgezicht nu al zo'n geweldige balbehandeling heeft", deelde Gattuso zijn bewondering met AS. Volgens de oud-middenvelder past Puig met zijn speelstijl perfect bij Barcelona. "De hele jeugdopleiding ademt voetbal. Ik ben er wel een beetje jaloers op als ik het vergelijk met de opleiding in Italië."

Massaro, tegenwoordig actief op de marketingafdeling van AC Milan, durft de vergelijking tussen Puig en Iniesta al te maken. "Hij loopt met zijn hoofd omhoog en oogt nu al als een echte persoonlijkheid", stelt Massaro vast in gesprek met Diario Sport. "Ik vind het mooi dat Barcelona dit soort talenten de kans gunt om in het eerste team door te breken."