'Boyata voert de druk op bij Celtic: Rode Duivel laat zich niet zien op training'

'Boyata voert de druk op bij Celtic: Rode Duivel laat zich niet zien op training'

11-08-2018 10:35
3

Kara Mbodj is nog steeds speler van Anderlecht. De Senegalese international aast op een vertrek bij paars-wit maar nu kijkt ook Fulham verder.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Fulham een nieuwe verdediger heeft aangetrokken. Volgens La Dernière Heure kijkt de Engelse club nu ook naar de optie Dedryck Boyata. De Rode Duivel heeft nog maar één jaar op zijn contract staan bij het Schotse Celtic.

Ook Olympique Lyon en Lazio Roma worden genoemd voor Boyata, die veel indruk maakte op het afgelopen WK in Rusland. Eerder wist Fulham zich al te verzekeren van ex-Anderlecht-spits Aleksander Mitrovic. Voor Kara blijft het wachten op een transfer.

Update 07/08, 15u00:

Volgens The Daily Mail is Fulham bereid om ver te gaan voor Dedryck Boyata. De Engelse club zou zo’n dertien miljoen euro veil hebben voor de Rode Duivel. De piste van Kara Mbodj lijkt nu zeer ver weg. Eerder zou Fulham een bod hebben uitgebracht van tien miljoen euro, maar dat is niet genoeg voor Boyata.

Update 07/08, 17u15:

Celtic-coach Brendan Rodgers heeft bevestigd dat een bod werd geweigerd voor Boyata. De Rode Duivel zal zich komende dagen ‘gewoon’ verder klaarstomen bij Celtic. ''Dedryck is op dit moment nog niet helemaal klaar. Maar komende weken zal hij terug beschikbaar zijn'', is de coach duidelijk.

Overigens zit de kans er in dat komend seizoen bij Celtic een Belgisch centraal duo te zien zal zijn. Het Laatste Nieuws meldt dat de Schotse landskampioen interesse heeft in Jason Denayer. In het verleden speelde Denayer al eens op huurbasis bij Celtic.

Update 11/08 10.35: Boyata hoopt nog altijd een stap omhoog te zetten, nadat hij zich tijdens het WK in de kijker heeft gespeeld. Onze landgenoot probeert de druk wat op te voeren bij Celtic. Boyata ontbrak vrijdag op de training. Volgens de officiële lezing had hij last van zijn rug, maar de Schotse pers houdt het op 'transferitis'.