Mauves Army is het stilaan kotsbeu: Tijd voor een oplossing

Mauves Army is het stilaan kotsbeu: "Tijd voor een oplossing"

04-08-2018 17:00
15

Anderlecht heeft een trouwe fanschare, ook op verplaatsing. Mauves Army 2003, een supportersvereniging van Anderlecht, merkt echter dat tickets kopen voor uitvakken steeds moeilijker wordt. Vorige week waren de leden dan ook massal te vinden tussen de thuissupporters.

Op Facebook delen ze nu opnieuw hun ongenoegen. "300 leden, 8 tickets: Pro League, het is tijd voor een oplossing", zo schrijven ze daar.

Mauves Army begrijpt niet waarom er zo weinig tickets beschikbaar zijn. "Een groot aantal stadions zijn nooit volledig gevuld tijdens onze verplaatsingen. Waarom dan de toegang limiteren voor onze supporters? Kunnen sommige thuisvakken niet toegewezen worden aan de uitploeg zoals het geval is in onze buurlanden?"

Uiteraard speelt veiligheid een belangrijke rol. "Waarom zou de onvolwassenheid van sommige instellingen de fans moeten straffen die uiteindelijk gewoon hun club willen steunen? Oké, er waren incidenten in de jaren '90, maar we zijn 25 jaar verder. Alles is veranderd. Ook de instellingen moeten veranderen, en het liefst in het belang van de supporters."