Tielemans speelt 90 minuten maar gaat roemloos ten onder in Franse Supercup

04-08-2018 16:35
1

Youri Tielemans kende een sterk WK en hoopt die vorm door te trekken bij het Franse AS Monaco. De middenvelder kende echter een mindere start want Monaco verloor de Trophéé des Champions (Franse Supercup) van landskampioen PSG.

Het is al de zesde keer op rij dat de Supercup naar de Franse hoofdstad gaat. In het Chinese Shenzhen gingen Tielemans en consorten roemloos ten onder. Het werd uiteindelijk 4-0 in het voordeel van PSG. Een heerlijke vrije trap van Di Maria zorgde na een halfuur voor de 1-0.

Nog voor rust leek de wedstrijd al beslist wanneer Christopher Nkunku van dichtbij kon scoren. AS Monaco kon nog iets terugdoen via Tielemans. De Rode Duivel was gevaarlijk met een schot dat afweek op Thiago Silva, vervolgens schoot Rony Lopes naast. In de tweede helft was het Weah die voor de 3-0 zorgde en Di Maria bepaalde de 4-0 eindstand in het voordeel van de Parijzenaars.