Ambitieuze Hans Vanaken spreekt duidelijke taal over transfer

Ambitieuze Hans Vanaken spreekt duidelijke taal over transfer

04-08-2018 08:00
17

Hans Vanaken is één van de steunpilaren op het middenveld van Club Brugge. De middenvelder wordt nooit volop genoemd in transferperiodes, maar dat wilt niet zeggen dat er geen interesse is voor Vanaken.

Rond Vanaken blijft het meestal rustig tijdens de transfermercato. “Je zal mij ook nooit horen zeggen dat ik weg moet of weg wil. Ik geloof dat zulke uitspraken meer tegen je werken dan voor je”, vertelt Vanaken tegenover Het Laatste Nieuws. Zelf is de middenvelder niet bezig met een vertrek maar een interessante optie wordt wel overwogen. "Ik ben tevreden en gelukkig bij Club. Ik voel niet de drang om te vertrekken. Maar als er aanbiedingen komen, zal ik erover nadenken."

“Mijn makelaar volgt die zaken op. Als er iets echt interessants komt, zal hij me wel op de hoogte brengen." Vanaken is ambitieus en wil liever niet naar Rusland of China verkassen. “Liever niet. Ik wil in Europa blijven. Bij een club met ambitie - dat vind ik belangrijk. Ik zou moeite hebben om van een ploeg die voor de prijzen speelt naar een ploeg te gaan die tegen degradatie vecht. (denkt na) Ik zou vooraf ook een gesprek met de trainer willen. En de clubs moeten zelf komen - dat spreekt vertrouwen uit. Ik vind niet dat het een makelaar zijn taak is om een ploeg te zoeken”, spreekt Vanaken duidelijke taal.