OFFICIEEL: Kortrijk bevestigt toptransfer: Het is in orde!

OFFICIEEL: Kortrijk bevestigt toptransfer: "Het is in orde!"

11-08-2018 08:55
3

Na lang wachten kan KV Kortrijk binnenkort een beroep doen op Imoh Ezekiel. De Nigeriaan komt voortaan uit voor de Kerels.

Dat bevestigde voorzitter Joseph Allijns op Twitter. De transfer was eigenlijk al zo goed als rond, maar het was wachten op de Nigeriaan. Ezekiel kreeg maar geen visum om in ons land te komen voetballen. Nu is die visumaanvraag toch goedgekeurd, waardoor KV Kortrijk zijn nieuwe spits beet heeft.

 De inmiddels 24-jarige spits beleefde in het seizoen 2012/13 op jonge leeftijd al zijn doorbraak op Sclessin. Na een lucratieve transfer naar het Qatareze Al-Arabi in de zomer van 2014, keerde hij in de winterstop tijdelijk terug naar Standard. Daarmee kwam hij uiteindelijk tot 38 goals en 27 assists in 104 optredens voor Standard.

Hij wilde weg bij Al-Arabi en Ezekiel koos voor aanvang van het seizoen 2015/16 voor een uitleenbeurt aan Anderlecht, waar hij met drie goals in 29 duels geen potten kon breken. Zijn loopbaan raakte bij het Turkse Konyaspor verder in het slop. De laatste maanden droeg hij het shirt van Las Palmas, waar hij kansloos mee uit de Primera Divison degradeerde. Ezekiel kwam in tien duels niet tot scoren en mocht weer rap opkrassen.

Update 11/08 8u55: Kortrijk heeft de transfer inmiddels ook bevestigd via de officiële kanalen. Ezekiel zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2021.