De 'aanvallende' filosofie van Anderlecht: Het is zoals Cruyff ooit zei

De 'aanvallende' filosofie van Anderlecht: "Het is zoals Cruyff ooit zei"

03-08-2018 19:04

RSC Anderlecht staat zondag tegenover KV Oostende. Door de overname van vorig seizoen een speciale wedstrijd voor beide clubs. Maar Hein Vanhaezebrouck ziet het toch anders.

"Voor ons verandert dat niet veel. De match tegen Kortrijk was voor sommigen die daar gewerkt hebben misschien ook wat bijzonder", gaf hij aan op zijn persconferentie vrijdag.

"Maar er zijn twee kanten aan het verhaal. Bij Oostende is er een trainer die bij Anderlecht gespeeld heeft  (Gert Verheyen), de sportief directeur was speler en trainer bij ons (Hugo Broos) en verschillende spelers kwamen in het verleden uit voor Anderlecht", aldus Vanhaezebrouck.

Aanvallen versus verdedigen
Tegen KV Kortrijk werd het afgelopen weekend een makkelijke overwinning. De coach zag goede en slechte dingen. "De aanvallende efficiëntie en de aanwezigheid voor het doel van de tegenstander liggen hoger dan vorig seizoen. Ook hebben we niet veel kansen weggegeven tegen Kortrijk, maar jammer genoeg incasseerden we een doelpunt", klinkt het.

"De nul houden is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het is een beetje zoals Johan Cruyff ooit zei, je moet een goal meer maken dan de ander om te winnen. Wel is het zo dat als je vaak de nul kan houden, je meer matchen zal winnen", besluit Vanhaezebrouck.