Neem nu Weiler: hij wilde enkel resultaat, er was minder voeling met de jeugd

"Neem nu Weiler: hij wilde enkel resultaat, er was minder voeling met de jeugd"

03-08-2018 12:34
4

RSC Anderlecht trekt dit seizoen meer dan ooit de kaart van de jeugd. De kwaliteit van de opleiding op Neerpede staat al jaren buiten kijf, maar de doorstroming richting A-elftal verliep niet altijd even vlot. Jean Kindermans weet waaraan dat ligt.

"De hoofdcoach is een cruciale schakel in dit verhaal", vertelt het hoofd opleidingen bij Het Laatste Nieuws. "Zonder zijn medewerking kan het simpelweg niet lukken. Neem nu René Weiler: hij wilde enkel resultaat, er was minder voeling met de jeugd. Ik snap dat, maar ... Nu is het anders", klinkt hij duidelijk opgelucht.

Al heeft Kindermans wel begrip voor het dilemma waar een trainer van Anderlecht voor staat. "Op Anderlecht ligt de lat hoog. Wij zijn de enige club van België die om de drie dagen moét winnen. Die druk zorgde er in het verleden soms voor dat we makkelijk afweken van onze visie wanneer het minder ging."

Niet alleen de trainer heeft een doorslaggevende invloed. "Ook de fans spelen een rol", verzekert Kindermans. "Zij herinneren ons eraan dat we goed werk leveren.Een 'eigen' speler die uitgefloten wordt: dat zie je zelden, hé. Elke week is er dat spandoek: 'In Youth We Trust.'"