De Mos geeft Ajax goede raad: Daar is Standard kwetsbaar

De Mos geeft Ajax goede raad: "Daar is Standard kwetsbaar"

03-08-2018 12:00
4

Ajax kan z'n borst natmaken voor Standard Luik. Dat stelt Aad de Mos, die een spannende strijd verwacht in de derde voorronde van de Champions League.

"Het is een tegenstander die Ajax pijn kan doen", aldus De Mos bij Ziggo Sport over Standard. De analist zag de Belgische club twee keer aan het werk dit seizoen. "Fysiek zijn ze enorm sterk, ze hebben voetballend vermogen én grote namen. Zoals Ochoa, die we kennen van Mexico."

"Vorig seizoen speelden ze in een heel specifiek 4-4-2-systeem, met veel pressing naar voren in de eerste twintig minuten. De nieuwe trainer Michel Preud'homme wilde dat veranderen, maar door de zeperd tegen Club Brugge (2-1, red.) hebben ze dat afgelopen vrijdag tegen AA Gent (3-2, red.) opnieuw toegepast. Ze scoren heel makkelijk. Preud'homme heeft ze fysiek helemaal klaargemaakt."

Standard Luik heeft ook zwakke plekken, benadrukt De Mos. "Kwetsbaar zijn ze in de verdediging. Luyindama en Laifis, dat zullen we wel zien. Ajax moet daar met z'n steekballetjes veel kunnen gaan halen. Ajax moet de instelling van Sturm Graz-thuis in beide wedstrijden tegen Standard hebben. Preud'homme ziet er een prestigestrijd van jewelste in."