Bijzondere CL-avond op komst: Het zal lastig worden voor Ajax tegen Standard

Bijzondere CL-avond op komst: "Het zal lastig worden voor Ajax tegen Standard"

02-08-2018 18:30

Ajax rekende over twee duels eenvoudig af met Sturm Graz, maar wacht tegen Standard een beduidend zwaardere opgave. Dat stelt Youri Mulder, volgens wie een 'prachtige Champions League-avond' op het programma staat.

"Standard staat een beetje verder in de voorbereiding", zegt Mulder tegen Sporza. "Ze zijn al begonnen aan de competitie en hebben ook de Supercup al achter de rug. In de competitie zijn ze goed begonnen met de winst in hun openingsmatch. Dat neemt Ajax zeker mee, het zal een lastige avond worden. Het is niet gezegd dat ze er zomaar even doorheen zullen fietsen."

Mulder schat de Rouches een stuk hoger in dan de Oostenrijkse opponent. "Met alle respect voor Sturm Graz, maar dat was toch een ploeg van het niveau Play-off II. Het rechter rijtje, zoals we in Nederland zouden zeggen. Op Sclessin wordt het een beetje een klassieker, het wordt een prachtige Champions League-avond", aldus de oud-international, die wel onder de indruk is van Ajax.

"Het ziet er veelbelovend uit", stelt Mulder, die voor Ajax hoopt dat Hakim Ziyech langer blijft. "Als Ziyech het gevoel krijgt dat hij nu in een goede ploeg terecht komt, is de kans dat hij blijft groter. Hopelijk voor Ajax is hij er volgende week nog bij. Hopelijk voor Standard is hij al vertrokken."