Ook FIFA kijkt naar Jupiler Pro League: 'Belgisch' spitsenduo in Team of the Week

Ook FIFA kijkt naar Jupiler Pro League: 'Belgisch' spitsenduo in Team of the Week

02-08-2018 11:16
3

Voor de FIFA-liefhebbers in ons land belooft het een mooie week te worden. In het 'Team of the Week' van de razend populaire voetbalgame staan immers heel wat spelers uit de Jupiler Pro League.  

Met drie in totaal zijn ze, de JPL-voetballers die door FIFA beloond worden voor hun optreden afgelopen weekend. Op het eerste zicht is dat misschien verwonderlijk, maar je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de meeste (West-)Europese competities nog niet afgetrapt zijn. Desondanks mag het trio dat het Team of the Week haalde, trots zijn.

Voorin krijgen hattrickhelden Jelle Vossen (Club Brugge) en Ivan Santini (RSC Anderlecht) hun plekje. Beide aanvallers bezorgden hun ploeg een eenvoudige zege op de openingsspeeldag. Zij worden overigens gekoppeld aan wereldster Zlatan Ibrahimovic, die in de MLS eveneens een drieklapper afleverde. Ook Ruslan Malinovsky maakte indruk. De Genkenaar krijgt een stekje op het middenveld.

Belletjes rinkelen
Daarnaast maken nog enkele namen hun intrede die bekend in de oren klinken. Zo moet Yohann Thuram-Ulien, in het verleden nog doelman bij Standard, de netten van het fictieve elftal schoon proberen houden. Op de linkerflank mag landgenoot Boli Bolingoli dan weer opdraven. De oud-Bruggeling doet het momenteel uitstekend bij Rapid Wien. Op de openingsspeelddag van de Oostenrijkse Bundesliga trof hij meteen raak.