Spaanse media pakken uit: 'Neymar kan onderhandelen met Real; Hazard valt af'

Spaanse media pakken uit: 'Neymar kan onderhandelen met Real; Hazard valt af'

02-08-2018 09:06
5

Een verrassend transferbericht in Spaanse media: Real Madrid hoopt nog altijd op de komst van Neymar. De Braziliaan heeft een speciale clausule in zijn contract, waardoor hij vanaf september met andere clubs mag onderhandelen.

Dat meldt El País. Een zomertransfer van Neymar is daarmee uitgesloten, maar mogelijk maakt hij in 2019 dus alsnog de overstap van Paris Saint-Germain naar het Estadio Santiago Bernabéu. Ook Marca meldt dat de 26-jarige aanvaller een doelwit blijft van Real, dat er tot die tijd mogelijk voor kiest om geen vervanger van Cristiano Ronaldo te halen en het geld op zak te houden.

Eden Hazard was lang in beeld om de Champions League-winnaar te versterken, maar niet iedereen binnen de club is overtuigd van de Rode Duivel. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met het forse prijskaartje van Chelsea. Volgens El País wordt het terughalen van James Rodriguez als goedkopere optie gezien. De Colombiaan lijkt echter pas in 2019 terug te kunnen keren.

Rodriguez is namelijk verhuurd aan Bayern München, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. De Koninklijke overwoog even om de Duitsers veertig miljoen euro te bieden om de deal te beëindigen, maar dat is Real toch te gortig. De aanvallende middenvelder ziet een rentree in de Spaanse hoofdstad volgende zomer meer dan zitten en is bereid om de aanbieding van Bayern af te slaan.

Asensio
Hoewel Real blijft speuren naar een goalgetter, is het goed mogelijk dat de club zijn kruit deze zomer droog houdt. Harry Kane en Robert Lewandowski worden te duur geacht. Als topversterkingen uitblijven, krijgt onder meer Marco Asensio het volle vertrouwen, besluit Marca.