Coach van Witsel laat zich uit over mogelijke transfer van Rode Duivel

Coach van Witsel laat zich uit over mogelijke transfer van Rode Duivel

01-08-2018 20:33
2

Bij Tianjin Quanjian gelooft men niet in een vertrek van Axel Witsel. De middenvelder lijkt op weg naar Borussia Dortmund. Volgens coach Paulo Sousa is daar niets van aan.

Witsel is momenteel nog op vakantie na zijn WK, maar zou al gespot zijn in Dortmund om medische testen af te leggen. Zijn coach bij Tianjin Quanjin rekent allerminst op een vertrek.

"Er is nog geen nieuws geweest over een mogelijke transfer", zegt Sousa aan ESPN. "Ik geloof dat hij zal terugkeren. Hij is bijzonder belangrijk voor het team. Ik hoop dat hij er snel weer bij is en we hem op 5 augustus terug op training zien. Dan kan hij het team dit seizoen verder helpen", aldus de Portugees.

Speciale clausule
Naar verluidt kan Witsel door een speciale clausule vertrekken voor twintig miljoen euro. Sousa claimt dat die niet meer geactiveerd kan worden. "Er is misschien een clausule, maar enkel als de transferperiode in China nog open is (die is momenteel gesloten)", zegt hij.

Tianjin Quanjin kan de hulp van Witsel alvast goed gebruiken. De ploeg staat amper op een achtste plek in de Chinese Super League. Na vijftien wedstrijden telt het 21 punten. Tien minder dan leider Shandong Luneng.