Frutos bijt van zich af: ''Dat is belachelijk, Hein had het ook moeilijk''

Frutos bijt van zich af: ''Dat is belachelijk, Hein had het ook moeilijk''

01-08-2018 11:35
7

Nicolas Frutos was na het ontslag van René Weiler tijdelijk de interim-coach van Anderlecht. De Argentijn aaste op een definitieve aanstelling, maar paars-wit koos met volle overtuiging voor Hein Vanhaezebrouck. Frutos vertrok en blikt in gesprek met Sport/Voetbalmagazine terug. De ex-spits vindt dat hij geen echte kans heeft gehad.

"Achteraf kan ik dat allemaal wel plaatsen. Als ik er nu op terugkijk, heb ik ook nergens spijt van. Maar discussiëren over mijn werk in die korte tijd, is belachelijk'', aldus Frutos. Hij wijst daarbij op opvolger Vanhaezebrouck. ''Na mij heeft Hein Vanhaezebrouck het ook moeilijk gehad om de ploeg op de rails te krijgen.''

Volgens Frutos mag je van een coach niet veel verwachten binnen enkele weken tijd. Het was onmogelijk om de 'filosofie Frutos' in die korte tijd in het team te brengen. Ook onder Vanhaezebrouck heeft het daarna een hele tijd geduurd voor er verandering kwam, terwijl hij een goeie coach is. Dat bewijst Hein nu, met zijn eigen accenten en zijn eigen spelers. Anderlecht is goed aan het seizoen begonnen'', besluit de voormalige publiekslieveling.

Frutos zat uiteindelijk vier matchen op de bank van paars-wit. Onder zijn leiding werden er zeges geboekt tegen Standard, Waasland-Beveren en Westerlo (beker). De 0-3 nederlaag in de Champions League tegen Celtic was wel erg pijnlijk en bleek achteraf ook te kostbaar in de strijd om plaats drie in de poule.

Lees ook: Publiekslieveling droomt nog altijd van terugkeer bij Anderlecht: "Kwestie tijd"