'Problemen voor Real: middenvelder wil vertrekken, maar transfer 'onbespreekbaar''

'Problemen voor Real: middenvelder wil vertrekken, maar transfer 'onbespreekbaar''

30-07-2018 19:55

Mateo Kovacic is vastberaden: de Kroatische middenvelder wil vertrekken bij Real Madrid. De winnaar van de Champions League heeft echter besloten om Kovacic niet te willen verkopen en dus zijn problemen aanstaande. 

AS meldt dat Kovacic de knoop al heeft doorgehakt en hij zou zelfs al tegen zijn teamgenoten én trainer Julien Lopetegui hebben gezegd dat hij vertrekt bij Real. De clubleiding denkt daar anders over: Real wil Kovacic niet voor een vriendenprijsje wegdoen en is zelfs niet van plan om naar eventuele biedingen te luisteren. 

Real ziet Kovacic als een belangrijke speler binnen de selectie en heeft toekomstplannen met de Kroaat, de afgelopen seizoen weinig aan spelen toekwam. Toch ziet de 24-jarige middenvelder dat heel anders: hij wil niets liever dan vertrekken bij de Spaanse grootmacht en de club is daarvan op de hoogte. 

Meerdere clubs hebben al geprobeerd om Kovacic deze zomer in te lijven, maar onder meer Manchester City, AS Roma en Bayern München vingen bot. De boodschap van Real was duidelijk: er is geen mogelijkheid dat Kovacic vertrekt. 

In de komende weken zullen er nog gesprekken plaatsvinden tussen kamp-Kovacic, trainer Lopetegui en de clubleiding. Mocht de middenvelder niet worden overtuigd om te blijven, dan ontstaat er een probleem voor Real. De club zit dan opgescheept met een gefrustreerde en mogelijk ongemotiveerde speler.