Santini en Vossen juichen drie keer, maar krijgen (voorlopig) geen extra bekroning

Santini en Vossen juichen drie keer, maar krijgen (voorlopig) geen extra bekroning

30-07-2018 16:10
2

RSC Anderlecht en Club Brugge zijn goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De twee topclubs wonnen het afgelopen weekend ruim. Bij paars-wit en bij Blauw-Zwart was er telkens één speler die goed was voor drie goals. Toch krijgen Ivan Santini en Jelle Vossen (nog) geen extra bekroning.

Santini en Vossen mogen dan wel elk drie keer gescoord hebben, de Gouden Stier op hun rug mogen ze op speeldag twee niet dragen. Pas op de vierde speeldag kan er een nieuwe Gouden Stier komen in de Jupiler Pro League. Dat schrijft het reglement voor.

Voorlopig blijft de Gouden Stier dus nog twee speeldagen op de rug van Hamdi Harbaoui prijken. De aanvaller van Zulte Waregem scoorde op de openingsspeeldag slechts één keer tegen Waasland-Beveren (2-2), maar veroverde vorig seizoen de topschutterstitel.

Momenteel mag Santini zich wel de beste schutter van Jupiler Pro League noemen. Vossen scoorde ook drie keer, maar stond 89 minuten op het veld. Santini werd tegen zijn ex-club KV Kortrijk na 75 minuten naar de kant gehaald en heeft dus een beter gemiddelde. Santini scoorde dan ook nog eens buitenshuis.