Moeskroen bijt van zich af na zware straf en gaat opnieuw in beroep

Moeskroen bijt van zich af na zware straf en gaat opnieuw in beroep

01-08-2018 16:03
7

Op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League vielen meteen enkele rode kaarten te noteren. Het parket van de Belgische voetbalbond heeft die nu bekeken en vordert twee schorsingen.

Op zaterdagavond kreeg Christophe Diedhiou van Royal Excel Moeskroen (na ingrijpen van de VAR) een rode prent onder de neus geduwd voor een slag in het gezicht. De KBVB lacht daar niet mee: het parket eist een schorsing van liefst vier speeldag. De Henegouwers zouden alvast niet akkoord zijn met dat voorstel.

Ook bij Sporting Lokeren moest een verdediger vroegtijdig naar de kant. Jakov Filipovic trok de doorgebroken Jere Uronen (KRC Genk) tegen de grond. Dat vinden de strafeisers duidelijk minder erg: een voorstel van één speeldag schorsing ligt op tafel. Net als Moeskroen kan Lokeren die beslissing aanvechten.

Update 31/07, 17.00: Het beroep van Moeskroen heeft niet geholpen. De Geschillencommissie besliste dat Christophe Diedhiou effectief voor vier weken geschorst is. Dat bevestigde de KBVB dinsdag. 

Update 01/08, 16u03: Moeskroen geeft niet op en gaat ook in beroep tegen de 'nieuwe' schorsing. Vrijdag wordt beslist welke straf Diedhiou uiteindelijk zal krijgen.